25 juli 2020/Algemeen
  • By Annelies
  • 667
  • 0

Wat is BIO plastic en wat maakt verpakkingsmateriaal duurzaam?

Geen zwart-wit verhaal…
Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal consumenten plastic verpakking een ‘no go’ vindt.

Er zijn ook enkele kritische meningen die hierin toch ook enkele voordelen zien. Namelijk : deze plastic zorgt er voor dat bijvoorbeeld jouw komkommer langer houdbaar blijft en niet beschadigt geraakt tijdens transport.
Deze plastic zorgt er voor dat jouw chocolade langer bewaart en niet de geur & smaak van de kartonnen verpakking opneemt.

Een verpakking zorgt er dus voor dat ons eindproduct langer meegaat en veilig wordt verzonden. Verpakken op zich is dus goed. De vraag is echter hoé we verpakken en welke materialen we gebruiken.

Een hernieuwbare verpakking is gemaakt van grondstoffen met een 100% organische oorsprong. Ze zijn ‘hernieuwbaar’ aangezien de natuur ze ons bijna onbeperkt kan blijven aanleveren. Papier en karton zijn bekende voorbeelden. Dankzij een duurzaam bosbeheer kan hout (de grondstof van papier) eindeloos worden hernieuwd.

Bij OOjA hebben we lang nagedacht of we onze chocoladestick zouden flowpacken of niet.
We hebben de voor- en nadelen zorgvuldig bestudeerd.
We gaan voor een win-win situatie: flowpacken, maar dan wel met een BIO plastic. Zo dragen we zorg voor ons milieu en blijft onze chocolade hoogwaardig.
Bio plastic is de naam die gegeven wordt aan plastic vervaardigd uit natuurlijke producten, zoals zetmeel gewonnen uit aardappels of maïs, of houtpulp.

Opgelet, niet alle bio-plasticks zijn biologisch afbreekbaar! (lees daarom goed de verpakking)
De flowpack die OOjA gebruikt is gemaakt van houtpulvers en is Home-compostable. Gooi deze flowpack in België dus niet bij het restafval, maar bij jouw groente- en tuinafval.

Bekijk ook dit filmpje, super interessant!
Deze folie is dus basis van houtpulp en is home compostable. (duurt 12 weken) 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *