Terug naar alle evenementen

Wat is circulaire economie

Wist je dat je uit koffiegruis olie kan persen waarmee je zeep en kaarsen kan vervaardigen? Heb je al eens de hopscheutenjenever van Houblonesse geproefd, een volwaardig product gemaakt van een restproduct, namelijk de stengels van hopscheuten.

Dit is waar circulaire economie over gaat: afval voorkomen en van afval een nieuwe grondstof maken. Want onze grondstoffen geraken uitgeput, weet jij waneer onze grondstoffen uitgeput zullen zijn? Onderzoekers Simon en Veronique - verbonden aan de Arteveldehogeschool - vertellen het je. Ze leggen ook de basisprincipes van circulaire economie uit en halen een aantal interessante cases uit bouw- en voedingssector aan. Zeer inspirerend!

Voor de gelegenheid serveren we circulaire pralines gemaakt door sociaal economiebedrijf Compaan uit Gent. Eau de Vie van AG Distilery, gedistilleerd uit ‘lelijke’ appels en peren uit Geraardsbergen en een quiche met de lekkerste prei van circulaire bioboerderij Den Halsberg uit Gavere. Sfeer creëren we door kaarsjes op basis van koffie-olie (jawel een primeur) te branden.

Waar: Ooja_Koffiebranderij: Nijverheidsstraat 69a, 9890 Dikkelvenne.
Wanneer: donderdag 9 februari 2023 om 19.00u
Duur +/- 1,5 uur - Kostprijs: € 10 (alle circulaire proeverijen inbegrepen).

Inschrijving ( vóór 8 februari) via email naar hello@ooja.be
(plaatsen zijn beperkt tot maximum 18 personen)  Hartelijk welkom !

Vorige
Vorige
26 januari

De wereld van koffie

Volgende
Volgende
23 februari

De wereld van koffie