Ethiopië • Filter
Ethiopië
Specialty Koffie. Traag en licht gebrand. Geschikt voor filterkoffie en milde espresso.
Smaak: soft body met subtiel citrus aroma
Ethiopië
Specialty Koffie. Traag en licht gebrand. Geschikt voor filterkoffie en milde espresso.
Smaak: soft body met subtiel citrus aroma
Ethiopië
Specialty Koffie. Traag en licht gebrand. Geschikt voor filterkoffie en milde espresso.
Smaak: soft body met subtiel citrus aroma
Kwaliteitskoffie uit Peru: een lichte koffie met een toets van chocolade. Deze koffie is geschikt voor een milde espresso of een lekkere zwarte kop filterkoffie.
ORIGIN: Ethiopië
REGION: Sidama
GROWING ALTITUDE: 1400 - 2000 m.
ROAST PROFILE: Light.
Bijzonderheden
Arabica-koffie vindt zijn oorsprong in Ethiopië. Volgens de legende ontdekte een herder genaamd Kaldi bij toeval koffie: hij vond zijn geiten actiever na het eten van rijpe, rode koffiebessen. Dankzij de ideale bodem- en klimaatomstandigheden wordt koffie verbouwd in vele regio's in het hele land. Naast boskoffie zijn er in Ethiopië drie soorten productie: semi-boskoffie, tuinkoffie en plantagekoffie. Als arbeidsintensief gewas voorziet koffie in het levensonderhoud van meer dan 15 miljoen mensen in Ethiopië. Meer dan 90% van de koffie wordt geproduceerd door kleine producenten. Het overgrote deel van de productie in Ethiopië is biologisch.
Sidama, gelegen in het hart van de Rift Valley, is de grootste producent van gewassen koffie in Ethiopië. Dit gebied biedt koffie van hoge kwaliteit dankzij ideale weers- en bodemomstandigheden en omvat een verbazingwekkende rijkdom aan koffievariëteiten. Hoewel er enkele plantages bestaan, wordt het merendeel van de koffie verbouwd door kleine boeren in koffieboerderijen die kunnen worden omschreven als "tuinkoffie".