Terug naar alle evenementen

Omgaan met weerstand op de werkvloer

  • ooja Koffiebranderij 69a Nijverheidsstraat Gavere, Vlaams Gewest, 9890 Belgium (kaart)

Omgaan met weerstand op de werkvloer

Woensdag 24 januari 2024 om 19.00u 

Het is ondertussen een ferme cliché maar het enige dat constant zal blijven in ons beroepsleven is de constante verandering. We worden geconfronteerd met aanhoudende reorganisaties, implementaties van nieuwe systemen, fusies met andere bedrijven etc.. We zien ook hoe het telewerk steeds dieper verankerd werd in onze organisaties en dit heeft op alle collega's een effect maar vooral op de leidinggevenden.

Veranderingsmanagement is zo een typisch begrip waarmee menig directiecomité zal schermen wanneer er beslist wordt om het alweer eens over een andere boeg te gooien. Men probeert dan de risico's op weerstand bij de medewerkers te verlagen door een (in het beste geval) slim begeleidingstraject.

Maar hoe werkt dat nu het changemanagement? Welke technieken en principes zitten daarachter? Is het gebaseerd op eenvoudige principes of is het een soort magie?

Anton Maes bouwde als organisatiepsycholoog de laatste 20 jaar een grote expertise op in dit vakgebied. Hij is onder andere een gecertifieerd ADKAR changemanager (hij zal u vertellen wat dat is tijdens de workshop). Via zijn job als consultant leerde hij bij zowel overheidsbedrijven als in de privésector de kneepjes van het vak.

Anton woont in Dikkelvenne en komt speciaal voor Ooja met de nodige humor zijn trukendoos tonen aan al wie met weerstand en verandering geconfronteerd wordt in zijn of haar beroepsleven. Na deze dynamische en interactieve sessie zal u zowaar beschikken over een extra pijl op uw professionele boog!

Duur +/- 2 uurtjes | Kostprijs: € 20  (we voorzien uiteraard ook koffie/thee) 

Waar: Ooja_Koffiebranderij: Nijverheidsstraat 69a, 9890 Dikkelvenne. 

Inschrijving ( vóór 17 januari) via email naar hello@ooja.be - vermeld ook jouw telefoonnummer. 
We sturen altijd een bevestigingsmail na inschrijving en daarna een mail met betaalgegevens een week voor de workshop. 
(plaatsen zijn beperkt tot maximum 18 personen)  Iedereen welkom ! 

Vorige
Vorige
13 december

(VOLZET) Ontdek de Perfecte Sip: Workshop Wijnproeven & Menu-Advies! 

Volgende
Volgende
29 februari

Boekvoorstelling