Groene bonen

Momenteel staan volgende zakken met groene koffiebonen te wachten om gebrand te worden: een natural Colombia & Brazil.

De bonen van Colombia Finca Moreira groeien op een hoogte van 1890 m.
Over Finca Moreira

Zoals veel koffietelers in de streek, groeide don Ramon Emilio Lopéz op omringd door koffie. Hij is al de derde generatie koffieteler in zijn familie, en zoals het er nu naar uitziet, zal de traditie in de familie blijven, aangezien zijn twee zonen (17 en 18 jaar oud) zijn passie voor koffie delen. Don Ramon is samen met zijn broer eigenaar van de Moreira boerderij. Er werken 12 mensen op de boerderij, en het is vooral de familie die zich bezighoudt met het oogsten, verwerken en produceren van hun koffie. Don Ramon vertelt hoe trots hij is om te zien dat het resultaat van hun harde werk, de geweldige koffie, nu gewaardeerd kan worden op internationale markten. Hij was altijd gefascineerd door het uitproberen van nieuwe dingen, en dat brengt hem bij specialty coffee. Hij begon kennis en ervaring op te doen bij zijn vrienden en buren en sloot zich aan bij InConexus in het Huila-programma. Hij kreeg tools aangereikt die hem hielpen om zijn processen en routines beter te controleren om zo de kwaliteit van de koffie te verbeteren en ook zijn inkomen. Naast traditionele variëteiten, zoals Caturra en Colombia, verbouwt hij ook Pink Borbon, Gesha en Tabi. Deze diversiteit helpt de bodem gezonder te houden, het risico op ziektes te beperken en hun inkomen in evenwicht te brengen. Zijn koffie wordt op natuurlijke wijze verwerkt en gewassen. Het natuurlijke proces is goed vanwege het beperkte gebruik van water. Naast koffie verbouwen ze ook andere gewassen, zoals avocado's, bonen, erwten, maïs, selderij, platano en sinaasappels, die hen helpen extra inkomsten te verwerven en hen zelf onafhankelijk te maken. Dit jaar zijn ze van plan om hun droogstation uit te breiden en drogers van polycarbonaat te bouwen, omdat die duurzamer zijn en een betere luchtstroom toelaten. 

De bonen van Brazil Daterra Montecristo groeien op een hoogte van 1150 m.
Over Daterra

Daterra, wat "Van de aarde" betekent, is een bekende koffieproducent en -exporteur uit Brazilië. Gelegen in de Cerrado regio, profiteren zij van perfecte omstandigheden voor arabica's met een stabiel klimaat, droge-frisse winters en warme-natte zomers. Sinds 1976 concentreert Daterra zich op koffie van hoge kwaliteit, waarbij duurzaamheid wordt geassocieerd met geavanceerde technologie. Duurzaamheid is niet alleen hun slogan maar een echt engagement, want Daterra is de eerste boerderij in Brazilië die door de Rainforest Alliance wordt gesteund. Daterra is een actieve leider in de koffie-industrie op het gebied van duurzame praktijken en innovatie. 

Wie getrainde smaakpapillen heeft proeft chocolade, steenvruchten en pecan noten in deze koffie.

Vorige
Vorige

Dikkelvense feesten

Volgende
Volgende

Bijen en honing wistjedatjes